Personal Coaching

Berminat untuk belajar Teknikal Analisis khusus untuk FCPO / Komoditi ?
Saya ada menawarkan perkhidmatan pembelajaran secara PERSONAL COACH.
Proses pembelajaran akan mengambil masa selama 1 tahun, meliputi perjumpaan secara berdepan (face 2 face), tunjuk ajar secara online, trading bersama sama, dan sesi ujian.
Jika anda berminat, hantarkan:
1. Nama
2. Umur
3. Pengalaman trading
4. Dah buka akaun futures ke belum?
5. Ada modal untuk mula berniaga - minimum RM15k?
6. Nombor HP.
7. Email contact

hantar butiran ini ke : bujal38@gmail.com / whatsapp to: TBA. Buat masa ni dah ditutup.

Yuran Pembelajaran - 1 tahun - RM 7 x 365 hari. Yup kurang daripada RM10 sehari. Fee ni untuk bayaran masa saya mengajar. Ilmunya percuma.

Bilangan pelajar dalam 1 tahun pun tidak akan lebih daripada 15 orang supaya saya boleh fokus mendidik - skill dan emosi pelajar menghadapi dunia trading.

Monday, April 24, 2017

Salam,
Hari Isnin adalah hari kelepasaan am di Malaysia. Cuti. Tarak trade.
Esok baru mula trade balik.

Tengok pada chart, seolah olah ada magnet. Price bounce at support, with reversal signal candle pattern. Apa apa pun, kita layan je lah apa market nak kasi. Terima seadanya.

Minggu lepas, 1 trade kena SL (memang nak cari SL gamaknya yg tu....sabar je lah)..

P/S -
untuk Part Time Trader, gunakan saja time frame besar (tf30 dan ke atas).



Monday, April 10, 2017

Assalamualaikum & very good day.

Minggu lepas, kita telah menyaksikan permainan FCPO yang bermain didalam range 2630-2750

Menggunakan tf30, para part time trader yang hanya ada masa kurang dari 1 minit untuk setiap 30minit untuk usha chart di hp masing masing, telah berjaya meraih sedikit keuntungan dari pergerakan pasaran CPO. Begitulah rutin para part time trader. Dikala rakan rakan lain ambil masa 5-10 minit untuk menghisap rokok, kami telah menukar habit itu kepada habit lain....ambil sikit masa untuk buat duit/hilang duit (ganti hisap rokok) dari pasaran cpo.


Make sense right? We use our take 5 appropriately! orang lain habis masa dengan FB, kami habiskan 1minit setiap 30minit utk buka chart, drp HP. bukan sebarang orang boleh buat macam ni. Yang penting, mahu dengan tidak. Hati kena tabah menghadapi untung atau rugi.

Ok. cukup celoteh. Jom kita tengok apa mr.market nak kasi minggu ni.

Minggu ni - Isnin ada MPOB data release. Lepas jam 1230 baru firm. Kita tengok KALAU export naik dan production turun, haaaa...tu tanda nak bullish la tu. Kalau sebaliknya, maintain bearish la.

1 lagi, Raya Aidilfitri dah dekat. Kemungkinan orang akan mula kumpul minyak nak menghadapi musim perayaan. Diorang akan beli sebelum datang bulan Syaaban. Ramadhan, Syawal.....orang nak pakai minyak banyak.

Apa apa pun, price discount everything - semua tertera atas chart. Layan.



Saturday, April 1, 2017

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

1st skali....
Bulan 3 ni, perestasi sistem yang saya gunakan telah mencatatkan kejayaan yang memberangsangkan.

Itu mengenai sistem.

Mengenai prestasi akaun saya yang sebenar....hmmmmm tension. Saya miss 4 kali peluang yang memberikan kemenangan besar kepada sistem yang saya gunakan.

Walaupun terlepas 4x peluang itu (disebabkan oleh internet terputus line & pergi bercuti bersama keluarga), namun secara keseluruhannya, akaun saya masih mencatatkan kenaikan modal yang positif (walaupun bukan 2 atau 3 angka). Kalau ikut sistem rapat rapat, akan dapat 192pts per lot. Saya cuma dapat 37pts per lot. Itu harga yang saya kena bayar sebab terlepas setup signal tu. huhu.

Jadi Mari Kita mulakan Bulan April dengan minda yang lebih positif. Ikut sistem rapat rapat.

Ada pelajar saya yang ragu ragu dengan sistem dan telah dikenakan denda on the spot. Bukan oleh saya, tapi oleh Mr Market sendiri. Ya, dunia trading ni kejam. Awak buat salah, dia terus tibai on the spot. Takde hanky panky.



OK. Tutup buku cerita bulan Mac.
Jom kita analisa apa yang akan disajikan pada minggu depan.
Dari sudut pandang market pattern - masih dalam Bearish.
Dari sudut pandang mata saya, Bearish semakin melemah (3 push to the bottom). Tapi tu bukan bermaksud saya akan masuk Buy buta buta. saya akan tunggu setup sistem saya valid sebelum saya masuk buy.

sementara menanti tu, kita layan Sell bila ada valid signal.






 


Blogger Template By LawnyDesignz