Personal Coaching

Berminat untuk belajar Teknikal Analisis khusus untuk FCPO / Komoditi ?
Saya ada menawarkan perkhidmatan pembelajaran secara PERSONAL COACH.
Proses pembelajaran akan mengambil masa selama 1 tahun, meliputi perjumpaan secara berdepan (face 2 face), tunjuk ajar secara online, trading bersama sama, dan sesi ujian.
Jika anda berminat, hantarkan:
1. Nama
2. Umur
3. Pengalaman trading
4. Dah buka akaun futures ke belum?
5. Ada modal untuk mula berniaga - minimum RM15k?
6. Nombor HP.
7. Email contact

hantar butiran ini ke : bujal38@gmail.com / whatsapp to: 012-326-3412

Yuran Pembelajaran - 1 tahun - RM 7 x 365 hari. Yup kurang daripada RM10 sehari. Fee ni untuk bayaran masa saya mengajar. Ilmunya percuma.

Bilangan pelajar dalam 1 tahun pun tidak akan lebih daripada 15 orang supaya saya boleh fokus mendidik - skill dan emosi pelajar menghadapi dunia trading.

Saturday, May 27, 2017

Salam,

Pendek je nak tulis.
Reversal detected since EOD Monday lepas.

At the moment, maintain in Kem Beruang.
Ready for impact or rebound next week.
We'll see.

SoyOil will be close trading on Monday next week. Usually, when Soy Oil on leave, CPO will make his own way.  Layan aje.

Sekian.


Sunday, May 21, 2017

Assalamualaikum,

Apa khabar semua.
Semoga semua beroleh kebaikan dan dikurniakan keuntungan dalam pasaran minggu lepas.

OK, takde nak sembang panjang lebar....
Minggu lepas, strategi yang saya pakai ialah Buy on Dip. Retrace, jumpa reversal candle, entry.

Trend - ikut Daily trend. Sekali sehari tengok cukup.
Kalau nak cari trigger, kat tf 1hr atau tf30 pun dah ok.
Kita bukan nak hadap sangat muka chart kan. Banyak kerja lain yang kita nak buat. 2 dalam 1. Kerja biasa kita buat, berniaga pun kita buat.

OK, saya dengar tu.....makan masa kerja ke? Jawapan dia... tidak. anda cuma korbankan masa hisap rokok / minum saja. Orang lain isap rokok, awak bukak chart di HP. macam bukak wassap / sms aje.
30 saat / 1minit dah cukup. Kalau 1hr chart....ada 5x 1minit yg anda kena korbankan. Ya. 5 minit.
Ada signal untuk masuk ikut kriteria yang anda tetapkan, sila la masukkan position, letak SL, letak Target. Done.

Senang? Tak. Susah. Ini Permainan emosi. Only the toughest can survive this kind of business.

Tak sesuai cara ni, kalau..... anda memang kerja kat site,takde line internet. atau kerja anda asyik meeting dan meeting tak sudah sudah. Cara yang saya sebutkan di atas sesuai untuk mereka yang office based. Kalau tak....just depends on Daily tf chart is enough. Little big SL to be placed, with bigger reward. Patience is a must for Daily tf game play.

Minggu lepas, swing atas bawah ada 6 signal. Kalau swing ikut Daily....akan ada 3 signal. Boleh carik makan. Pencarian diteruskan




Saturday, May 13, 2017

Salam,
Apa khabar. Harap harapnya semua berada dalam keadaan sihat sejahtera.

Ok, minggu lepas, saya hanya dapat 1 entry saja. itu pun pada hari Jumaat. Isnin- Khamis, saya masih di laut masa tu. haha.

Buat masa ni, takde posisi lagi. Semua dah clear.

Melihat pada carta FCPO harian (Daily), it is clear crystal yang pasaran berada dalam keadaan menaik pada masa ni. Jadi, kita cari peluang untuk membeli aje lah kan. Kalau nak menjual, jari kena pantas masuk dan keluar.

Enjoy.



Wednesday, May 10, 2017

Salam,

Just a quick update.

Bulan April - akaun saya kena goreng dengan market. untuk kali pertama selepas beberapa lama, bulan April 2017 menyaksikan bulan kerugian. Bertabahlah. nanti saya update detail berapa banyak loss berapa banyak win bulan April ni.

Bulan Mei, saya masih berada di laut dan takde akses kepada JTRADER / TCPRO / WENHUA. sukar nak hantar whatsapp kepada FBR bila kita takde chart asas pun untuk di rujuk. Chart Daily takde, chart tf30 takde.... jadinya.... kita rilek daripada trading aje. senang hehe.

Ok. cukup sampai situ. nantikan update seterusnya.

 


Blogger Template By LawnyDesignz